Krachtstroom aanleggen in Heemstede

Heeft u kortgeleden een bubbelbad aangeschaft, stapt u over op inductie koken of heeft u plannen om bedrijfsmatig zware machines in te gaan zetten? Dan gaat u meer energie gebruiken dan de gemiddelde gebruiker. Bij Buhre Techniek helpen we u graag met de aanleg van krachtstroom of een 3-fasenaansluiting in Heemstede. Neem contact met ons op via 0251 - 50 91 08 of maak gebruik van het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Heemstede

De benamingen 3-fasen aansluiting en krachtstroom worden veelvuldig in dezelfde context gebruikt. Toch betekenen ze beide iets anders. Krachtstroom wordt hoofdzakelijk gebruikt bij hele zware machines. In woonhuizen betreft het vrijwel altijd een 3-fasen aansluiting wanneer het over krachtstroom gaat.

Een 3-fasen aansluiting geeft een stroomvoorziening van drie maal 25 ampère (de stroomsterkte). Daardoor komt er drie keer 230 volt (de elektrische spanning) uw groepenkast binnen waar dit normaal een keer 230 volt is. Vanwege de extra spanning kunt u elektronica met een grotere energiebehoefte gebruiken.

Denkt u bijvoorbeeld aan een jacuzzi, een inductiekookplaat of een sauna. Deze apparaten zouden voor overbelasting zorgen bij een standaard 1-fase aansluiting. Maar omdat de spanning nu in 3 fasen wordt opgedeeld gebeurd dat niet.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom als vervolgstap na een 3-fasen aansluiting is essentieel wanneer u zware machines wilt gebruiken. Deze apparaten hebben niet alleen een grotere energiebehoefte, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De traditionele 230 volt waar onze huishoudelijke apparaten gebruik van maken is voor deze machines niet genoeg.

Bij krachtstroom is de totale spanning niet minder dan 400 volt. Wil dat goed gaan zullen we uw groepenkast daarop aan moeten passen. Pas dan kunt u de zware machines gaan gebruiken.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Heemstede?

Naast een elektricien bent u voor krachtstroom of een 3-fasen aansluiting ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar kunt u een verzwaring van uw aansluiting aanvragen. Hierbij is het wel belangrijk dat uw groepenkast beschikt over een 3-fasen hoofdschakelaar.

Is deze nog niet aanwezig dan kunnen wij deze schakelaar plaatsen. Even als het speciale Perilex stekkersysteem en de bijbehorende stopcontacten die voor apparaten die op een krachtstroom of 3-fasen aansluiting draaien noodzakelijk zijn. Dat betreffende stekkersysteem zorgt ervoor dat de elektrische spanning evenredig over de fasen verdeeld wordt.

Contact met Buhre Techniek voor krachtstroom aanleggen in Heemstede

Wilt u graag zo’n 3-fasenaansluiting of krachtstroom laten aanleggen? Of bent u niet helemaal zeker wat voor type aansluiting u eigenlijk nodig heeft? In Heemstede kunt u terecht bij Buhre Techniek. Ook voor een nadere uitleg.

Wij voorzien u graag met een nieuwe aansluiting en verzorgen alle benodigdheden. Of het nou gaat om een krachtstroom, een 2-fasen of een 3-fasen aansluiting. U kunt contact met ons opnemen via 0251 - 50 91 08 of een offerte aanvragen via het contactformulier.