Groepenkast vervangen of uitbreiden in Heemstede

Wilt u in Heemstede graag een groepenkast laten vervangen of uitbreiden? Wellicht is uw huidige exemplaar al wat op leeftijd of heeft u kortgeleden enkele nieuwe elektrische apparaten gekocht. Allebei zijn het goede redenen om de groepenkast aan te pakken.

En u kunt daar de elektriciens van Buhre Techniek voor inschakelen. Bel naar 0251 - 50 91 08 of vraag een offerte aan via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een goed werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Heemstede?

De twee meest voorkomende redenen voor het vervangen van de groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. Een gemiddelde groepenkast houdt het ongeveer 15 tot 20 jaar uit. Zodra de groepenkast deze leeftijd bereikt heeft nemen de kans op een onveilige situatie en mogelijke ongemakken toe.

Aardlekschakelaars weigeren soms dienst en schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden. Dat vergroot het risico op brandgevaar en kan voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar dat is niet het enige.

Omdat het aantal elektrische apparaten dat we gebruiken blijft toenemen en ze ook steeds krachtiger worden hebben gedateerde groepenkasten het moeilijk. Als er verscheidene apparaten op hetzelfde moment worden ingeschakeld terwijl ze tot dezelfde groep behoren kan dat voor overbelasting zorgen. Wat er toe leidt dat er regelmatig stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Heemstede?

Als er sprake is van overbelasting hoeft een groepenkast niet altijd vervangen te worden. Vaak kan er ook worden gekozen voor het uitbreiden van de huidige groepenkast. In dat geval maken we er een groep of meerdere groepen bij.

Op die manier kan de stroom beter over alle groepen worden verdeeld. En mocht u geïnteresseerd zijn in zware stroomverbruikers als een jacuzzi of een sauna dan leggen we daar een eigen groep voor aan. Hetzelfde doen we wanneer u graag wilt overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Alle panden en woningen hebben een groepenkast. Op deze plek komt de stroom naar binnen en wordt het langs meerdere groepen over de woning verdeeld. Elke groep voorziet dus een stukje van de woning van stroom.

Als er te veel apparaten van dezelfde groep tegelijkertijd worden gebruikt kan er overbelasting optreden. Bij kortsluiting of overbelasting van een afzonderlijke groep slaat de groepstop uit. En zo niet, dan de aardlekschakelaar. Het is dus als het ware een veiligheidssysteem dat er voor zorgt dat er niets ergs gebeurd bij overbelasting.

Contact met Buhre Techniek voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Heemstede

Wilt u het risico op gevaarlijke situaties terugdringen door uw verouderde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u het gebruiksgemak van uw elektrische apparaten verhogen door de groepenkast uit te breiden? Dat kunt u in Heemstede overlaten aan Buhre Techniek. We zijn bereikbaar op 0251 - 50 91 08 en via het contactformulier.